Reglement

Vanaf de inschrijving is men verplicht zich te houden aan volgende regels en afspraken.
Waarom? Ballet vereist een bepaalde discipline. Dit begint bij de danser(es) zelf. Onderstaande tekst komt bij nieuwkomers streng over, maar eens in de balletschool merken dansers dat deze regels de basis zijn om vlot en gemakkelijk te kunnen bewegen. Voor wedstrijden,  voorstellingen en balletexamens zijn deze regels een must, vandaar dat we deze ook aanhouden tijdens de lessen. Zo komt niemand, net voor het examen en/of voorstelling, voor stressvolle momenten te staan . Duidelijke regels zorgen ook voor structuur die de kinderen tijdens hun balletopleiding nodig hebben.
 
 
 
LENIGHEID Het is belangrijk dat de leerlingen thuis werken aan hun souplesse. Tijdens de les wordt hier aandacht aan besteed, maar dit is niet genoeg om lenig te blijven. Elke dag 10 minuten stretchen is ideaal. Je zal zien dat je veel leniger wordt en zo beter kan dansen. Uiteraard combineren we dit met krachtopbouw.
 
 
ETEN/DRINKEN/ROKEN Tijdens de lessen wordt er uiteraard NIET gegeten en gedronken. De leerlingen mogen wel een FLESJE WATER meebrengen voor na de les. SNOEP en alles wat kruimelt/plakt wordt niet toegelaten. Eten kan men thuis doen! Gelieve geen KAUWGUM voor de deur te gooien, doe deze in het vuilbakje. Er zijn al verschillende personen in die kleverige dingen getrapt met de nodige gevolgen vandien. ROKEN is in alle ruimtes ten strengste verboden.
 
KLEDING Elk kledingsstuk / schoenen enz. moet voorzien zijn van NAAM en VOORNAAM van het kind. Regelmatig blijven er spulletjes liggen of neemt iemand andermans kleding mee, daarom is het noodzakelijk om alles te kenmerken. Vanaf de inschrijving moet elk kind het opgelegde uniform aanschaffen.
Vanaf GRAAD 1 hebben de leerlingen een characterrok en –schoenen nodig, dit voor de Hongaarse, Russische, Poolse, Oekraïnse, Spaanse en Italiaanse dansen. Deze stukken worden GEHUURD (dit is geen borg en wordt dus niet terugbetaald). Er zal eenmalig een bedrag betaald worden en als iets te klein is, wordt dit vanaf dan gratis omgeruild. LET OP: indien het kind stopt met ballet, moeten deze kledingsstukken onmiddellijk terug ingeleverd worden. Op het einde van het schooljaar levert men deze stukken terug in. In september wordt dan alles terug gepast en meegegeven. Ook hierin worden naam en voornaam bevestigd. In de SCHOENEN mag NIET geschreven worden. Draag zorg voor deze spulletjes, ze blijven tenslotte eigendom van de balletschool. De characterrok en – schoenen mogen NIET GEDRAGEN WORDEN OM NAAR SCHOOL TE GAAN OF BUITEN TE SPELEN. OOK NIET OM NAAR DE LES TE KOMEN!!!
 
LET OP: ONDER DE KLEDING WORDT ER GEEN ONDERGOED GEDRAGEN. DIT BELEMMERT DE LICHAAMSVERBETERING EN OOGT OOK SLORDIG WANNEER HET ERONDER UITKOMT.
 
KAPSEL Kinderen met lange haren moeten deze in een dotje doen. Wat hebt U nodig: haarnetjes, steekspelden, elastieken en eventueel schuifspeldjes. ALLES MOET IN DEZELFDE HAARKLEUR ZIJN!!! GEBRUIK GEEN SIERSPELDEN EN GEKLEURDE SPULLETJES IN HET HAAR. Om de losse sprieten bijeen te houden, gebruik je best gel of haarlak. DE HAREN WORDEN THUIS BIJEEN GEDAAN en niet bij de aanvang van of tijdens de les. Kinderen met korte haren ( d.w.z bij wie je de nek kan zien) zorgen ervoor dat niets in het aangezicht hangt of wat ook maar enigszins kan storen tijdens het dansen. Gebruik gel/lak en schuivertjes. Geen haarbanden, die glijden meestal af. Alle benodigheden kan U verkrijgen bij Edwina. LET OP: Je bent verantwoordelijk voor je eigen kapsel, d.w.z. DE OUDERS ZETTEN HUN KINDEREN NIET AF ZONDER DE HAREN FATSOENLIJK BIJ ELKAAR TE HEBBEN GEDAAN. De haren worden NIET bijeengefrommeld met uitstekende sprieten. Alles moet plat en glad zijn!!! Een dotje maken is niet moeilijk. Door te oefenen lukt U dit zeker in een paar minuten. Ook papa’s kunnen dotjes maken. Indien U graag een demonstratie wenst, aarzel dan niet om het te vragen.
 
JUWELEN Tijdens de les en optredens mogen er GEEN juwelen gedragen worden: ringen, armbanden, oorbellen, kettingen, piercings, vriendschapsbandjes, enkelbandjes, … ALLES MOET UIT!!! Laat kostbare spullen thuis om ze zo niet te verliezen!
 
Lessen worden nooit terugbetaald. Alleen bij blessures opgelopen tijdens de balletles wordt een regeling getroffen met de danser.
 
De balletschool is nu ook actief op Facebook. Omwille van promotiedoeleinden kunnen foto's/filmpjes van de dansers gebruikt worden. Indien u dit liever niet heeft, moet dit via e-mail meegedeeld worden.
 
 
PUBLIEK Men mag niet komen kijken tijdens de lessen. Er worden OPEN KLASSEN georganiseerd tijdens het jaar. Tijdens REPETITIES van OPTREDENS op het PODIUM is het ten strengste verboden om zich in de zaal of achter de coulissen te bevinden. Alleen aangestelde personen mogen dat wel.
 
AANVANG LES Men is OP TIJD aanwezig d.w.z. ongeveer 10 minuten voor de aanvang van de les, zodat men zich al wat kan opwarmen. Men wordt ook dadelijk na de les afgehaald. De balletschool is geen kinderopvang, daarom wordt het NIET toegestaan om kinderen veel vroeger te brengen of veel later af te halen. De kinderen staan niet onder begeleiding in de kleedkamers, dit is onmogelijk voor de lerares. Dat moet gebeuren door de ouders zelf. Iedereen wacht in de kleedkamer IN STILTE!!! Je groep wordt afgehaald door de lerares. We klimmen NIET op de banken/stoelen/tafels… en we hangen NIET aan de kapstokken. Het is niet de eerste keer dat er spullen verloren gaan. Kijk daarom, voordat je naar huis gaat, of alles wel in je balletzakje zit. Ballet is een deel van de opvoeding. Tijdens de les wordt er niet alleen aandacht besteed aan het dansen, maar ook de houding en taalgebruik van elk kind wordt geëvalueerd. Ballet zorgt voor een mooie houding, maar zorgt ook voor een verfijnde ‘lichaamstaal’.
 
PARKEREN

§  Wij vragen aan alle ouders om zoveel mogelijk te carpoolen. Probeer onderling afspraken te maken. Vorig jaar lukte dat al aardig in sommige groepen. Zij vertrokken aan ‘The South’ of Carpoolparking aan Ikea.

§  U kan voor de studio parkeren, rechts en links. Probeer de beschikbare oppervlakte wel zo optimaal mogelijk te benutten. Parkeren voor onze poort mag ook.

§  Kiss & Ride = afzetten en wegrijden! Deze plaats voor het huis moet vrij gehouden worden zodat ouders hier kunnen draaien.

§  Draaien mag niet op de opritten van de buren!

§  In de straat mag ook geparkeerd worden. Wij vragen u hierbij wel om geen opritten van andere percelen te blokkeren en rekening te houden met de verkeersborden (beurtelings parkeren!)

§  Toon respect naar de buurtbewoners. Elke dag moeten ze het verkeer, dat de balletschool aandoet, tolereren. Als iedereen meewerkt, kan iedereen op een aangename manier genieten van het leven en de activiteiten in onze straat.